Gardena

gardena logo

Gardena

Az ulmi (Németország) székhelyű GARDENA világszerte ház- és kerttulajdonosok millióinak kedvelt márkája a kertápolás területén. A GARDENA átfogó kínálatában ugyanis minden szükséges megtalálható – legyen szó akár öntözőrendszerekről, szivattyúkról, kerti tavakról, gyepápolásról, fa- és bokorápolásról, kerti szerszámokról vagy talajművelésről. A világ több mint 80 országában jelen lévő GARDENA ma a minőségi kerti szerszámok vezető márkája Európában. Cégünk azokat tartja fontosnak megszólítani, akik kertjüket természetközeli élettérnek, a jó közérzet, pihenés és szórakozás helyszínének tekintik.

Sikeres rendszerek – rendszeres sikerek

1961-es alapítása óta a GARDENA néhány évtized alatt kis kertiszerszám-kereskedő cégből intelligens kertápolási termékek és rendszerek világszerte elismert gyártójává vált. A nagy áttörést az Original GARDENA System bevezetése jelentette 1968-ban. A cég az ezt követő évtizedekben is rendszermegoldásokban gondolkodott. Így született meg a GARDENA combisystem (1977), a GARDENA accu-system V12, a GARDENA Sprinklersystem és a GARDENA Micro-Drip-System (mind 1990). Ismerkedjen meg a GARDENA termékfejlesztési történetének mérföldköveivel. Sikerünk titka a márka innovációs erősségében, valamint a következetes értékesítési és marketingpolitikában rejlik.

A Husqvarna csoport tagja

2007 óta a GARDENA a Husqvarna csoport tagja és – a tényleges Husqvarna és a McCulloch mellett – az egyik legfontosabb fogyasztói márkája.

A Gardena idővonal

A német vállalkozást 1961-ben két kereskedő, Werner Kress és Eberhard Kastner alapította. A vállalat először francia kerti szerszámok terjesztésével foglalkozott. A végleges áttörésre 1968-ban került sor, az Original GARDENA System bevezetésével. Az újító erőnek, a márka minőségének, valamint a felhasználóbarát megoldásoknak köszönhetően, a GARDENA néhány év alatt, világszerte ismert és elismert gyártóvá vált az intelligens öntözéstechnikai és kertészeti termékeivel, rendszereivel. A 2007-es évtől a vállalat a svéd Husqvarna csoport tagja.

1961 – Sikeres kezdet 50 évvel ezelőtt

Az ulmi vállalkozást 1961-ben két kereskedő, Werner Kress és Eberhard Kastner alapította. A vállalat először francia kerti szerszámok terjesztésével foglalkozott. A végleges áttörésre 1968-ban került sor, az Original GARDENA System bevezetésével.

 1968 – Gyors locsolófej-csere egy kattintással

1973 – Munka zavaró kábel nélkül

A GARDENA megelőzve korát, már 1973-ban bevezette a kábelmentes szabadságot. A fűszegélynyíró ollót, az Accu Grande-t pár év múlva az első szortiment követi, mely sokoldalúan használható gyep- és bokornyíráshoz, és melyet napjainkban is folyamatosan optimalizálnak és bővítenek. Megjelenésben a GARDENA a kezdetektől fogva éllovas – az Accu 6 gyepszegélynyíró a New York-i Modern Művészetek Múzeumában kiállításra került.

1975 – Könnyed, erőteljes, precíz metszés!

Egy teljes innovatív szortiment kerül a metsző- és ágvágó ollók piacára, melyet folyamatosan bővítenek. Erőt növelő áttétekkel, speciális formázatú élekkel és markolattal – mindezt olyan minőségben, melyre a GARDENA szívesen nyújt 25 év garanciát.

1977 – Egy nyél megszámlálhatatlan alkalmazáshoz

A stabil kertiszerszám-rendszer megszámlálhatatlan cserélhető fejjel és élethosszig tartó lötyögés-mentes rögzítéssel folyamatosan a megfelelő kombinációt nyújtja a legjobb ergonómiával. Már több mint 30 éve egyértelműen a GARDENA a piacvezető a szerszámrendszerek piacán. És ráadásként büszke 25 év garancia jár hozzá.

1978 – A víz intelligens használata rendszerben

A GARDENA mindig szívén viselte a víz sorsát. És ezért 1978-ban elkezdett munkálkodni az intelligens vízfelhasználáson. Legyen szó öntözésről, víztelenítésről, szennyvíz kezeléséről vagy a ház vízellátásáró – a GARDENA a kezdetektől a megfelelő szivattyút kínálja önnek!

1985 – 1990 – Kényelmes és víztakarékos öntözés

A GARDENA automatizálja az öntözést! Mióta 1985-ben bevezették az öntözőkomputereket, a mottó ugyan az: „Öntözés helyett pihenés”. Az ügyes segítők még azt is lehetővé teszik, hogy a kert a legoptimálisabb öntözési időszakban, kora reggel legyen megöntözve – anélkül, hogy Önnek ki kellene kelnie az ágyából.

1990 – Egy akkumulátor sok akkus készülékhez

GARDENA bevezeti a csereakku rendszert, és nagy választékban kínál készülékeket a rendszerhez. A folyamatosan növekvő kínálatban ma már sok kerti munkához található akkus készülék – mindegyik megbízható és nagy teljesítményű lítium-ion csere-akkumulátorral.

2007 – AquaContour – az első memóriával rendelkező esőztető

Az AquaContour esőztető új mércét állít a víztakarékos gyepöntözésben. A szép kertek fantáziadús kialakításúak, és egyedi formákkal rendelkeznek. Az 50 programozható sarokpont segítségével majdnem bármilyen egyenetlen terület esőztetésére képes az AquaContour.

2011 – 50 év innováció

Az újító erőnek, a márka minőségének, valamint a felhasználóbarát megoldásoknak köszönhetően a GARDENA világszerte ismert és elismert vállalat, intelligens öntözéstechnikai és kertészeti termékek, rendszerek gyártója.